Timmer Tweewielers | Service
16062
page-template-default,page,page-id-16062,bridge-core-1.0.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Service

Servicebeurten

 

Een fiets is een gebruiksobject en daarmee onderhevig aan slijtage. Daarom heeft iedere fiets onderhoud nodig. De rem- en versnellingskabels rekken iets uit bij een nieuwe fiets, de remblokken slijten en de verschillende metalen onderdelen werken op elkaar in. Daarom is het aan te raden van tijd tot tijd een servicebeurt te laten uitvoeren, waarbij alle onderdelen gecontroleerd, afgesteld en waar nodig van nieuw vet of olie voorzien worden.

Vooral na de eerste drie maanden is het verstandig om een servicebeurt te laten uitvoeren, omdat met name in de eerste periode na ingebruikname de werking van de onderdelen het grootst is. Dit kan problemen geven met schakelen en remmen. Dit soort problemen worden bij een servicebeurt allemaal opgelost, zodat u weer veilig en zorgeloos op pad kunt.

Wij raden de eerste gratis beurt dan ook aan, binnen 3 tot maximaal 5 maanden. In deze periode krijgt u de onderhoudsbeurt gratis. Na 5 maanden betaald u de normale prijs, ook als de fiets nog bijna niet gebruikt is.

Fietsverzekering

 

De fietsverzekeringen van ENRA zijn af te sluiten voor drie, vier of vijf jaar voor een éénmalige premie. Daarbij kunt u kiezen voor een diefstalverzekering of een cascoverzekering (inclusief diefstal). De cascoverzekering is inclusief een verhaalsrechtsbijstandverzekering en een ongevallen-opzittendenverzekering.

Voor E-bikes biedt ENRA een aparte verzekering. Bij de cascoverzekering (inclusief diefstal) krijgt u voor de gekozen looptijd eveneens gratis hulpverlening bij pech. Een optionele garantiedekking behoort bij deze verzekering ook tot de mogelijkheden. Hulpverlening bij pech is ook gratis bij de casco (inclusief diefstal) fietsverzekering voor Kogafietsen.

 

Bereken hier uw premie

Sleutelservice

 

Bent u een fietssleutel kwijt?

Bij aankoop van een fiets krijgt u altijd twee sleutels. Raakt u een sleutel kwijt, bestel dan gelijk een nieuwe extra sleutel. Het is niet alleen handig om een extra fietssleutel te hebben maar ook als uw fiets wordt gestolen dan heeft u ook 2 originele sleutels nodig voor de fietsverzekering. Geef ALTIJD aan de verzekering door als u een kopie sleutel gebruikt.

 

U kunt online een originele fietssleutel bijbestellen voor fietssloten van Abus, Axa-Basta en Trelock. Voor een slot van een ander merk kunt u bij uw Timmer Tweewielers informeren naar de mogelijkheden.

 

U heeft dan wel het sleutelnummer nodig. U vindt het sleutelnummer altijd op de (reserve)sleutel, de garantiekaart, het stalen rond fiche dat bevestigd is aan de sleutel of op de polis van uw fietsverzekering. Het nummer bestaat uit cijfers en/of letters. Is uw fiets verzekerd tegen diefstal? Als u een sleutel heeft bijbesteld, vergeet dit dan niet direct zelf aan de verzekering door te geven. Bij diefstal van uw fiets moet u namelijk twee originele fietssleutels aan de verzekeringsmaatschappij kunnen overleggen.

Schaatsen

 

Tijdens de winter maanden kunt u ook bij ons terecht voor schaatsen. Wij zijn dealer van Zandstra en Viking schaatsen.

 

U kunt u schaatsen laten slijpen voor €9,00 per paar en zijn weer gereed binnen een dag. Wij slijpen met een professionele machine met handmatige nabewerking/polijsten voor het beste resultaat (alleen Nooren).

 

Hoewel het ijzer van de Noor volkomen recht lijkt te zijn, zit er wel degelijk een ronding in. Als je het omrekent is het een cirkel van ongeveer 22 meter, anders zou het niet mogelijk zijn om bochten te draaien.

 

Deze ronding wordt door onze machine perfect in het ijzer geslepen, naar wens in te stellen voor schaatsen op kunstijs, of op natuurijs. Na het slijpen wordt het ijzer door ons met de hand nagepolijst en afgebraamd. Het slijpen zelf wordt tegenwoordig niet meer met een steen gedaan, maar met een contactschijf van elastomeer, waarover een speciale fijnkorrelige schuurband wordt gespannen.